Βιαπ

Βιαπ προϊόντα

1935

Ο ιδρυτής της εταιρίας, Άγγελος Παπαδόπουλος, έρχεται στην Αθήνα από το Κάψια της Αρκαδίας και εργάζεται στο γνωστό αθηναϊκό εστιατόριο ΠΑΛΛΑΣ, στην Πανεπιστημίου, στο τμήμα ζαχαροπλαστικής όπου έρχεται για πρώτη φορά σε επαφή με τον κλάδο των τροφίμων και την παραγωγή ζαχαρωδών.

1951

Ιδρύει ατομική επιχείρηση και αρχίζει να πειραματίζεται με την παραγωγή της παστίλιας.

1956

Συμβουλευόμενος γαλλικές βιβλιογραφίες, αρχίζει συστηματικά την παραγωγή παστίλιας από αραβικό κόμμι. Ως χώρος παραγωγής, χρησιμοποιείται ένας ξεχωριστός χώρος του σπιτιού όπου τότε διέμενε, στην οδό Βουτυρά, στον Άγιο Ελευθέριο Αχαρνών. Την ίδια χρονιά, ο ιδρυτής μετατρέπει την ατομική επιχείρηση σε ομόρρυθμη εταιρία μαζί με τον αδερφό του Πάνο και η εταιρία ΒΙΑΠ (Βιομηχανία Αδελφών Παπαδόπουλου) είναι γεγονός! Η διορατικότητα του ιδρυτή και η πίστη του στο προϊόν και στην επικράτησή του στην ελληνική αγορά τον οδηγούν να κατοχυρώσει τη χρονιά εκείνη, το σήμα ΒΙΑΠ MENTEL στο Υπουργείο Εμπορίου. Σήμερα το σήμα ΒΙΑΠ MENTEL αποτελεί ένα από τα παλιότερα σήματα στην Ελλάδα.

1960

Οι πρώτες προωθητικές ενέργειες στο πνεύμα της εποχής! «Παστίλιες μαλακτικές του λάρυγγος. Παστίλιες αρωματικές. Ευχάριστες παστίλιες που ενδείκνυνται για καπνιστάς, αθλητάς, τραγουδιστάς.»

1963

Αγορά υπερσύγχρονου, για τα δεδομένα της εποχής, συστήματος παραγωγής παστίλιας της εταιρίας.

1977

Το εργοστάσιο της εταιρίας μεταφέρεται στα Άνω Λιόσια.

2006

Η εταιρία πιστοποιείται κατά HACCPκαι ISO 9001. Μια ημερομηνία σταθμός για τη ΒΙΑΠ MENTEL. Η εταιρία μεταβιβάζεται στη γνωστή οικογένεια Χριστοπούλου, που έχει βαθιά γνώση του εμπορίου και ιδιαίτερα των ζαχαρωδών προϊόντων. Ο Άγγελος Παπαδόπουλος, παραμένει με ευχαρίστηση στην εταιρία ως σύμβουλος, συνδράμοντας τους νέους ιδιοκτήτες.