Παπαδοπούλου

Το πρώτο μπισκότο Παπαδοπούλου ψήνεται στον φούρνο της οικογένειας Παπαδοπούλου το 1920 στην Κωνσταντινούπολη. Δύο χρόνια αργότερα, το 1922, η οικογένεια καταφτάνει στην Ελλάδα και αποφασίζει να διαδώσει την τέχνη του μπισκότου σε ολόκληρη τη χώρα.

Το 1930 τα Παπαδοπούλου αποκτούν το πρώτο τους «σπίτι». Η οικογένεια εγκαθίσταται σε μια προσφυγική πολυκατοικία κοντά στον Λυκαβηττό και αγοράζει έναν μικρό φούρνο. Η μητέρα ζυμώνει και ψήνει τα Πτι-Μπερ και τα παιδιά τα πουλούν χύμα. Μέσα στα επόμενα 5 χρόνια, κυκλοφορούν τα Μιράντα, τα Γεμιστά και τα Cream Crackers που όλοι έχουν αγαπήσει μέχρι σήμερα. Το 1938 η βιοτεχνία Παπαδοπούλου ανοίγει το πρώτο της μικρό εργοστάσιο στην Αθήνα.

Το 1957 ανοίγει το πρώτο μεγάλο και σύγχρονο εργοστάσιο Παπαδοπούλου στην Πέτρου Ράλλη. Μια σημαδιακή ημερομηνία για την επιχείρηση, που μετά από όνειρα, προσπάθειες και κόπο, βρίσκει την πρώτη της σύγχρονη στέγη, έτοιμη να μπει σε μια νέα εποχή.

Το 1960 η εταιρεία «ανεβαίνει» στην κορυφή και κατακτά τον κόσμο της μπισκοτοποιίας στην Ελλάδα. Τα προϊόντα βρίσκονται σε κάθε ελληνικό νοικοκυριό και αυτό αποδεικνύεται με τη διάκριση της εταιρείας ανάμεσα στις 100 μεγαλύτερες ελληνικές βιομηχανίες για πρώτη φορά, το 1966. Το 1968, πεθαίνει ο Νίκος Παπαδόπουλος και την διοίκηση της εταιρείας αναλαμβάνει αποκλειστικά ο αδελφός του Ευάγγελος.

Η εταιρεία συνεχίζει μέχρι και σήμερα να βρίσκεται ανάμεσα στις μεγαλύτερες στην Ελλάδα, με ηγετική θέση στην αγορά. Καταφέρνει να καινοτομεί και να εξελίσσεται συνεχώς αφουγκραζόμενη τις διατροφικές ανάγκες της εποχής, αλλά και τις επιθυμίες των καταναλωτών, λανσάροντας νέα προϊόντα και επεκτείνοντας ήδη υπάρχοντα, με νέους κωδικούς. Τα Παπαδοπούλου διανέμονται σε 60 διαφορετικές χώρες, σε 5 ηπείρους. Μέσα από πλήθος βραβείων και διακρίσεων για την εταιρεία, αποδεικνύεται πως ο σεβασμός και η ποιότητα είναι διαχρονικές αξίες στα 100 χρόνια που μετρά πλέον η εταιρεία Παπαδοπούλου.