Ουζούνογλου

Η επιγραφή Καφές Ουζούνογλου από το 1928 ήταν για δεκαετίες  εμβληματική εικόνα της Θεσσαλονίκης – και ανήκει στις συλλεκτικές εικόνες μιας εποχής. Ο καφές ¨Ουζούνογλου”, είχε θέση σε όλα τα ράφια των σπιτιών ως καθημερινή συνήθεια. Η σαγηνευτική μυρωδιά του, σε τράβαγε στα ονομαστά καφενεία της συμπρωτεύουσας. Ανήκει στους καφέδες που έγραψαν ιστορία, μια ιστορία που συνεχίζεται και εξελίσσεται μέχρι σήμερα, από την ίδια την οικογένεια.

Από το 1928, που ο Συμεών Ουζούνογλου ίδρυσε την εταιρεία στη Θεσσαλονίκη έως και σήμερα όλη η οικογένεια “κατέστησε  εαυτόν θεματοφύλακα της ποιότητας και της ουσίας του καφέ από γενιά σε γενιά”. Ήταν η εποχή που ο καφές ήταν ένας, ο τούρκικος (μετέπειτα “ελληνικός”), αλλά οι συνταγές του πολλές! Η δεξιοτεχνία στην παρασκευή και η ποιότητα του καφέ ήταν καθοριστικές για την επιλογή του από το καφενείο, του κατ’ εξοχήν τόπου κατανάλωσης του καφέ. Δεν χωρούσαν ημίμετρες καταστάσεις, ο κόσμος ήξερε να ξεχωρίζει. Και ο καφές Ουζούνογλου ήταν για πολλούς σήμα κατατεθέν! Η συνταγή επιτυχίας της εταιρείας από τότε ήταν μία: “να προσφέρουμε μόνο την καλύτερη ποιότητα καφέ στους πελάτες μας”.

Σήμερα, η βιομηχανία βρίσκεται στην τέταρτη γενιά, με τα  δισέγγονα του Συμεών Ουζούνογλου, στο τιμόνι. Η γκάμα των καφέδων μεγάλωσε, ο εξοπλισμός εκσυγχρονίζεται ακολουθώντας την εποχή και το προσωπικό που απασχολείται είναι επιμελώς εκπαιδευμένο. Άλλωστε, τα βραβεία των τελευταίων ετών (με αποκορύφωμα το Χρυσό Αστέρι 2013 ανώτερης γεύσης από το International Taste & Quality Institute, μετά από δοκιμή από εξειδικευμένους γευσιγνώστες σε παγκόσμιο επίπεδο, στις Βρυξέλλες) αποδεικνύουν την ποιότητα.