Ελμα Χωρίς Ζάχαρη Τσίχλες 13gr
Ελμα χωρίς ζάχαρη με γλυκαντικές ύλες.
Χαρακτηριστικά
- Η μαστίχα Χίου χωρίς ζάχαρη περιέχει μεγάλο ποσοστό ξυλιτόλης, που θεωρείται το υγιεινότερο υποκατάστατο ζάχαρης.
- Η ξυλιτόλη δεν αποτελεί θρεπτικό υπό στρώμα για τα βακτήρια του στόματος στην οδοντική πλάκα.
- Παράλληλα βοηθά αποτελεσματικά στην μείωση των οξέων του στόματος που προκαλούν τερηδόνα.
- Η Ελμα είναι φυσική, με γεύση, χρώμα και αίσθηση που μπορεί να διαφέρει, από παρτίδα σε παρτίδα, αφού φτιάχνεται με τα πλέον αγνά υλικά.
- Το ιδιαίτερο άρωμα της μαστίχας παραχωρεί τη θέση του στην διακριτική της γεύση αφού κανένα τεχνητό άρωμα δεν προστίθεται.
- Τα φυσικά της χαρακτηριστικά παραμένουν σχεδόν αναλλοίωτα επειδή στην παρασκευή της δεν χρησιμοποιούνται τεχνητές γλυκαντικές ύλες και αντιοξειδωτικά.
- Είναι μια φυσική ρητίνη, γνωστή από την αρχαιότητα στους λαούς της ανατολικής μεσογείου, οι οποίοι την μασούσαν για να έχουν καθαρά δόντια και δροσερή αναπνοή.
- Υπήρξε η πρώτη φυσική τσίκλα του αρχαίου κόσμου.
- Η μαστίχα Χίου, σε αντίθεση με τις κοινές τσίχλες, λόγω της ιδιάζουσας γεύσης και της σχετικής σκληρότητάς της, προκαλεί μεγαλύτερη διέγερση σίελου, με αποτέλεσμα την αύξηση της αίσθησης φρεσκάδας και καθαρότητας στο στόμα.
- Παράλληλα συντελεί στην καταπραϋντική αντιμετώπιση της ξηροστομίας.
- Η φυσική Μαστίχα Χίου διαθέτει μοναδικές ευεργετικές και θεραπευτικές ιδιότητες, επιβεβαιώνοντας με αυτό τον τρόπο τα όσα και ιστορικά έχουν καταγραφεί.
- Το κάθε τεμάχιο περιέχει 10 κουφετάκια.
- Συσκευασία 20 τεμαχίων.
Δείτε όλες τις Τσίχλες.
Ελμα
Το 1985 δημιουργείται το σύγχρονο εργοστάσιο παραγωγής της τσίχλας ΕΛΜΑ. Έτος σταθμός στην ιστορία της μαστίχας υπήρξε το 1997 οπότε και αναγνωρίστηκαν από την Ευρωπαϊκή Ένωση η μαστίχα Χίου, ως προϊόντα προστατευόμενης ονομασίας προέλευσης (Π.Ο.Π).
Επόμενο σημαντικό γεγονός στην ιστορία της Ε.Μ.Χ. ήταν η ίδρυση από την Ένωση της θυγατρικής της εταιρείας Mediterra S.A.
Επιθυμία και στόχος της Ε.Μ.Χ με την ίδρυση των mastihashop είναι η ανάπτυξη δικτύου καταστημάτων στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Ο σκοπός ήταν η ανάδειξη, προβολή και προώθηση της μαστίχας μέσα από προϊόντα μαστίχας.
Κατά το έτος 2008 η μαστίχα εντάχθηκε στα οικονομικώς ενισχυόμενα από την Ευρωπαϊκή Ένωση προϊόντα, εξέλιξη ιδιαίτερα σημαντική για τους μαστιχοπαραγωγούς. Την ίδια χρονιά ξεκίνησε η κατασκευή σύγχρονου εργοστασίου επεξεργασίας μαστίχας το οποίο λειτουργεί από το 2010.
Από το Νοέμβριο του 2015, η καλλιέργεια της Μαστίχας έχει εγγραφεί ως πολιτισμικό αγαθό, στον Αντιπροσωπευτικό Κατάλογο της Άυλης Πολιτιστικής Κληρονομιάς της UNESCO.
Το 2015 η Μαστίχα Χίου έλαβε τη μονογραφία από τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Φαρμάκων για στομαχικές διαταραχές και φλεγμονές του δέρματος.
Αξιολογήσεις
Δεν υπάρχει καμία αξιολόγηση ακόμη.