Η Ιστορία Της RIZLA

Το 1552,ο Pierre Lacroix εμπνεύστηκε να ξεκινήσει την παραγωγή των τσιγαρόχαρτων, όταν διαπραγματεύονται λίγο χαρτί για ένα μπουκάλι εκλεκτή σαμπάνια και συνειδητοποίησε τις δυνατότητές τους στην αγορά. Το 1660, έχοντας τελειοποιήσει το πρώτο χαρτί που έχει σχεδιαστεί για το στριφτό τσιγάρο, ο Philip Lacroix άρχισε την παραγωγή. Παρά την πρόωρη επιτυχία δεν είχε την ανάλογη συνέχεια. 76 χρόνια αργότερα, το 1736 η οικογένεια απέκτησε το δικό τους χαρτί -mill, που αγοράστηκε από τον Francois Lacroix ιδρυτή της εταιρείας Lacroix Rolling Paper Company.

Το 1796 ο Ναπολέων χορήγησε στην εταιρεία Lacroix άδεια για την παραγωγή τσιγαρόχαρτων για τα στρατεύματά του. Το 1865, μια αλλαγή έγινε στην formula, ο ιστός που έχει χρησιμοποιηθεί προηγουμένως σε χαρτάκι αντικαταστάθηκε με χαρτάκι που γίνεται από το ρύζι. Είναι αυτή η αλλαγή σε ριζόχαρτο που προκάλεσε το όνομα RizLa +. Είναι ένας συνδυασμός της γαλλικής λέξη Riz ( δηλαδή ρύζι) με το » La » και ένα σταυρό, που αντιπροσωπεύουν το επώνυμο Lacroix , το οποίο κυριολεκτικά σημαίνει “ο Σταυρός”.

Τα πρώτα Rizla μπλε χαρτάκια είναι πιο ελαφριά, με λεπτότερο χαρτί και μια πιο έντονη γεύση καπνού. Η Rizla κυκλοφόρησε επίσης μία από τις πρώτες μηχανές στριφτού. Το 1942, η μάρκα Rizla έφερε την επανάσταση στον κόσμο των τσιγαρόχαρτων, όταν οι αδελφοί Lacroix απόκτησαν ένα δίπλωμα ευρεσιτεχνίας για μια εφαρμογή στις άκρες των τσιγαρόχαρτων. Το 1977, 33 χρόνια μετά την αλλαγή του ονόματος της μάρκας Rizla +, κυκλοφόρησε το πρώτο χαρτάκι σε king size μέγεθος. Το 1978 ο Fernand Painblanc πήρε τον έλεγχο της Rizla +, κλείνοντας τον κύκλο της οικογένειας Lacroix. Το χαρτάκι με γεύση γλυκόριζα κυκλοφόρησε το 1981. Το 1997 η Rizla πωλήθηκε στην Imperial Tobacco. Η Rizla πρόσθεσε ένα νέο χαρτάκι το 2003, το Rizla ασημί Silver, Ultra Thin, King Size.

Δείτε όλα τα χαρτάκια Rizla.